
Tip 1: Onkruid verwijderen
Onkruid verwijderen is natuurlijk geen dankbaar werk, maar helaas moet dit wel gedaan worden als je de tuin / oprit weer strak wilt hebben. Er zijn verschillende manieren om dit te doen. Afhankelijk van het weer zijn er verschillende mogelijkheden. Wil je meteen aan de slag, dan zal je het met de hand moeten doen. Ook bestaan er onkruidborstels, waardoor je minder op je knieƫn hoeft. Wil je eerst voorbereiding treffen en schijnt de zon? Dan kun je ook schoonmaakazijn gebruiken op de plekken onkruid, door de zon droogt de onkruid gauw op en na een aantal dagen is het mogelijk het onkruid gemakkelijker weg te vegen met een harde borstel.
Tip 2: Snoeien van planten
Snoeien doet groeien! Om het uiterste uit jouw planten te halen is op tijd snoeien een belangrijk onderdeel. Want als jij je planten op het juiste moment snoeit, zullen ze het hele seizoen opnieuw stralen. Wanneer een plant gesnoeid moet worden verschilt per plant. Hier is best wat kennis voor nodig. Kijk dus eerst welke planten er allemaal in je tuin groeien en zoek op wanneer deze gesnoeid moeten worden. Dit vergt wat tijd, maar dit resulteert uiteindelijk in een mooi resultaat.
Tip 3: Groene aanslag verwijderen
Nog een grote ergernis is groene aanslag. Naast dat het niet mooi is, kan het ook voor gladheid zorgen en daardoor gevaarlijk zijn. Weg ermee dus! Hoe pak je dat aan?
- Schoonmaakazijn
De eerste hebben we al benoemd bij de tip over onkruid, maar dit werkt ook heel goed tegen groene aanslag. - Hogedrukreiniger
Met een hogedrukreiniger verwijder je gemakkelijk alle aanslag van je tegels en meubels. - Groene Biotex
Wellicht wel bekend voor het verwijderen van vlekken in je kleding, maar werkt ook ontzettend goed bij het verwijderen van groene aanslag.
Al de bovenstaande producten is goed te gebruiken tegen groene aanslag en is ook niet schadelijk voor het milieu. Wij raden producten als of met chloor dan ook ten strengste af, aangezien deze erg schadelijk zijn voor het milieu.

Tip 4: Tuin bemesten
Je tuin bemesten, of wel: je tuin voeden en weer voorzien van kracht. Bemesting van de tuin voorkomt dat de tuin last krijgt van ongedierte, schimmels of ziek wordt. Het bemesten van je tuin is eigenlijk de eerste stap voor het opbouwen van je mooie tuin.
Tip 5: Kalk strooien
Om de zuurtegraad van de bodem te verhogen strooi je kalk. Echter moet je alleen kalk strooien wanneer je zeker weet dat de grond zuur is. Wanneer je in het najaar al kalk heb gestrooid hoef je dit in het voorjaar niet meer te doen.
Wanneer je dit gedaan hebt, terwijl dit niet nodig was, is de kans op een geel gazon groot.
Het beste is overigens wel om kalk te strooien in het najaar. Waarom? Omdat kalk tijd nodig heeft om op te lossen in de bodem.

Tip 6: Verticuteren gazon
Last van dood gras en mos in je gazon? Dan kun je het beste een dag voor je gaat verticuteren het gras kort te maaien en in de ochtend verticuteren, omdat het gras dan vaak nog een beetje vochtig is, dit werkt namelijk het best.
Zorg daarnaast dat je verticuteerd in een vaste richting en in rechte banen en vervolgens nog een keer in tegengestelde richting. Tot slot kun je alle losgekomen mos, onkruid en grasresten verwijderen.
